Overige klachten

U kunt bij psychologiepraktijk Schaepkens ook terecht voor slaapproblemen, wanen, impulsproblemen (bijv. alcoholverslaving, gokverslaving of onverklaarbare woedeaanvallen), een eetstoornis en dissociatieve stoornissen. 

De aanpak is altijd op maat en kan bestaan uit (een combinatie van): 

 • Cognitieve gedragstherapie
  Deze therapievorm behandelt uw gedrag en uw gedachten. U onderzoekt samen met uw therapeut waarom u op een bepaalde manier negatief denkt over zaken. U leert dit dan anders te benaderen. Ook brengt u gezamenlijk uw problematische gedrag en de omstandigheden in kaart. Vervolgens helpt de therapeut u om met beter passende gedragspatronen te reageren. 
 • EMDR
  EMDR, is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een effectieve behandelvorm gebleken bij onder meer eetstoornissen en alcoholgebruik. Klik hier voor meer informatie over deze therapievorm. 
 • Schematherapie
  Deze therapievorm is gericht op het herkennen van uw nare gevoelens en hardnekkige (gedrags)patronen om daar vervolgens meer grip op te krijgen of die te veranderen. Klik hier voor de brochure over schematherapie. 
 • Lichamelijke interventies
  Deze interventies kunnen gericht zijn op ontspanning en/of versterking van het lichaam.  

In alle gevallen gaat het om een actieve manier van behandelen: u moet in de therapiesessies actief aan de slag. Daarnaast kan het zijn dat u huiswerkopdrachten mee krijgt om thuis mee aan de slag te gaan. 

personen.png


De man in de video 'Cognitieve gedragstherapie bij verslaving' was jarenlang afhankelijk van alcohol. Toen kwam er een moment waarop hij zich realiseerde 'als ik nu niks doe, gaat alles kapot'. 

 

 Neem contact op